PITAJTE PROFESIONALCE

Poštovani, Imam fiat stilo 1.9 jtd 59kw, 2004 godiste. Imam problem sa velikim vibracijama na motoru u leru I kad krećem. Zanima me dal ovaj model ima plivajući zamajac I dal te vibracije potiču od njega? Koji još simptomi mogu da budu uzrok vibracija? I druga stvar, motor je dosta bučan u odnosu na 1.9 jtd od 85 kw, dal im je to standardno ili I tu imam neki nedostatak? Hvala unapred na odgovoru.

Ime: Lučić Goran

Serviser: Na Vašem vozilu je plivajući zamajac. Kako bi se tačno znalo odakle vibracije potiču neophodno je da pregledamo vozilo. Neispravni nosači motora takođe mogu uzrokovati vibracije. Što se tiče bučnosti motora, dizeli su sve bučniji što su stariji. Buka u radu motora može biti posledica loših dizni ili pumpe goriva, ali je takođe neophodno pregledati vozilo kako bi se sa sigurnošću znalo šta je uzrokuje.

Pozdrav…Prednji levi i zadnj desni ABS prijavljuje gresku..zamenim greska se ne gasi ..proverim da li je sve dobro povezano kablovi ispravni..centrala ispravna …uzmem druge abs senzore isto se desava prepoznaje da dijagnostci i kaze da su povezani ali ne gasi gresku,a i pri tom mi ne radi brzinomer. Puno hvala unapred

Ime: Vojvodic Goran

Serviser: Neophodno je uraditi dijagnostiku (kompjutersku i fizičku proveru ispravnosti sistema) kako bi se ustanovilo šta tačno uzrokuje neispravnost, u ovom slučaju, bez direktnog pristupa vozilu ne možemo Vam pomoći. Uzrok ne mora biti u instalaciji do senzora, moguće je da deo instalacije u motornom prostoru uzrokuje ovakav kvar. Što se tiče brzinomera, podatak o brzini kretanja vozila dobija se od senzora abs-a a preko centrale abs-a.

Poštovanje, skoro sam kupio svoj prvi auto, ne razumem se baš puno, ali sam primetio da mi auto troši ulja i to po meni veoma mnogo, napunim ulje do max i sve to potroši za nekih 1000 km, primetio sam da ujutru kada ga upalim nekih 10-ak minuta izbacuje beli dim, isto tako kada vozim i dam jači gas ( da preteknem vozilo ) izbaci crn dim, dosta crnog dima. Šta bi to moglo da bude? Hvala u napred.

Ime: F. Nikola

Serviser: Postoji mogućnost da su potrošene karike, loše gumice ventila ili semering na turbini motora. U svakom slučaju neophodno je da pregledamo vozilo kako bismo mogli da Vam damo tačne informacije o tome šta uzrokuje potrošnju ulja.

Pozdrav vozim fiat bravo 1.9 td 100 ks. desava mi se da cim predje 3000 obrtaja bilo u voznji ili u mestu (turiranjem) baca mi crn dim na auspuh to je pocelo pre 2 dana juce uradjen veliki servis oprana creva intercooler i opet se taj problem pojavljuje auto netrosi ulje ima 340000 predjenih bivsi vlasnik kaze da je na 270000 radjena puna generalna motora

Ime: Trtica Milan

Serviser: Crni dim iz auspuha je rezultat lošeg rada dizni ili pumpe visokog pritiska, što i nije neočekivano za vozilo sa ovakvom kilometražom. Neophodno je uraditi ispitivanje dizni i pumpe visokog pritiska.

Fiat punto 2004g., Prilikom putovanja od Broda do Osijeka, kad se vraćamo doma padne kazaljka temperature i upali se lampica žuta u obliku slavine, to se desilo već 3 puta na isti način, mijenjao sam taj senzor temperature vode u motoru. Idućeg dana većinom bude da se lampica ugasi i kazaljka od temp. opet radi normalno, koji može biti još uzrok?

Ime: Rajković Vladimir

Serviser: Pored senzora temperature, problem može biti i u elektroinstalaciji, centrali motora, body računaru ili instrument tabli. Ono što je neophodno je uraditi dijagnostiku i pročitati grešku koja je zabeležena u centrali motora (žuta lampica je indikacija greške na motoru) kako bi se tačno ustanovila neispravnost.