limarija farbanje poliranje popravka komora peglanje plastika beograd zemun
Info, Održavanje

Održavanje Limarije i Laka

LAK I BOJA NA AUTOMOBILU

Do oštećenja laka na automobilu može doći usled udara kamenja ili šljunka koje je automobil bacio ispred vas, po lošem vremenu ili od sudara. Često ih je teško prekriti jednostavnom bojom za popravljanje i mogu umanjiti izgled vašeg vozila. Srećom, tim u Auto Centru Bogunović se može pohvaliti najboljim limarima i lakirerima u industriji koji će izgled vašeg vozila dovesti tako da opet izgleda kao nov.

PROCES POPRAVKE BOJA NA AUTOMOBILU

Svi radovi na farbanju započinju radom na besprekornoj površini, bez prljavštine, masti i bilo kog drugog materijala koji može ometati besprekoran završetak. Farbari zatim pripreme i grunduju područje popravke. Kada se prajmer stvrdne, naši farbari postižu glatku površinu brušenjem i pripremom za boju.

Zatim slikari mešaju osnovni premaz u boji kako bi se podudarao sa bojom vozila i precizno prskaju vozilo kako bi se podudarali sa fabričkom završnom obradom. Nakon što je osnovni lak spreman za završni sloj, nanosi se prozirni sloj. Ovo vraća prirodni sjaj vozila u fabrički izgled.

Ako nakon farbanja ostanu mrlje, naši tehničari će lagano izbrusiti i polirati sva pogođena područja do savršenog sjaja.

Od ozbiljnih ogrebotina koje uklanjaju sloj boje do dosadnih mesta rđe, u Auto Centru Bogunović znamo tačno kako da odrade posao farbanja vašeg vozila da bi izgledao kao nov. Naši farbari mogu da poprave bilo kakve spoljne nedoslednosti i da koriste najnoviju računarsku tehnologiju kako bi pronašli savršeno podudaranje boje.

PROCES ODRŽAVANJA LAKA NA AUTOMOBILU

Poliranje vašeg automobila znači više od samog izgleda. To je dobar način da produžite vek laka, poboljšate završnu obradu i odbijete prljavštinu i ostatke. Da biste svom automobilu dali izgled poput onog salonskog, pozovite Auto Centar Bogunović i naši tehničari će učiniti sve da tako bude.

Prednosti poliranja automobila:

  • Popravka oštećenog laka. Većina automobila ima male nedostatke vidljive na laku, bilo da se radi o sitnim ogrebotinama, neujednačenom premazu ili tragovima pranja. Poliranje laka pomaže u rešavanju ovog problema. Abrazivna svojstva polir paste izjednačavaju boje obrađenih površina i čine je glatkom i sjajnom.
  • Sakrivanje grudvastih tačaka. Ponekad automobili imaju izbočine (grudvice) na površini usled lošg nanošenja farbe i laka od strane nestručnih lica koje izgleda kao da ne nestaju. Iako polir pasta ne uklanja ova mesta, temeljito poliranje učiniće ih teže vidljivim.
  • Uklanjanje ogrebotina. Male plitke ogrebotine se mogu ukloniti poliranjem automobila što je daleko jeftiniji proces od farbanja. Poliranjem se ispunjavaju ove ogrebotine ako su dovoljno male.
  • Neka vaš autmobli bude sjajan i gladak. Svojstva poliranja, punjenja i zaglađivanja automobilskih lakova mogu pomoći čak i u procesu farbanja vašeg automobila. Proces poliranja ostavlja dodatni sjaj i sjaj – baš kao kada ste prvi put kupili vozilo. Nanošenjem slojem voska nakon farbanja osiguravamo da sve ostane zapečaćeno a lak zaštićen duži period.
  • Produžite vek farbanja. Povremeno poliranje i nanošenje voska održavaju i produžavaju vek trajanja boje uklanjanjem prljavštine koja se ne može ukloniti normalnim pranjem. Takođe uklanja oksidovanu boju i pomaže u kondicioniranju laka, čineći ga otpornijim na pucanje, sušenje i ljuštenje.
  • Smanjite učestalost pranja automobila. Ako svoj automobil redovno polirate i voskirate, možete smanjiti broj autopranja jer se na njega lepi manje prljavštine te je automobil čistiji duži vremenski period. Većina prljavštine ili ostataka sa voskiranih površina će se ukloniti jednostavnim brisanjem.
  • Poboljšajte uspeh od prodaje. Automobil sa dobro održavanom, sjajnom farbom može postići bolju cenu od one koja nije redovno održavana. Kvalitet farbanja mnogo govori o kvalitetu samog automobila.

ZATRAŽITE PONUDU

KAROSERIJA

LIMARIJA NA AUTOMOBILU

Pod Limarijom podrazumevaju se svi metalni delovi koji čine spoljne obloge na karoseriji koje daju oblik automobilu, čine aerodinamiku i štite unutrašnjost kako motornih, električnih i ostalih sistema, tako i putnika. Oštećena limarija osim lošeg vizuelnog doživljaja utiče i na sigurnost kako vašeg vozila tako i vašu te je proporučljivo sva oštećenja sanirati u što kraćem roku.

PROCES POPRAVKE

Proces popravke Auto Centra Bogunović osigurava da vaše vozilo pregledaju i popravljaju najbolji tehničari u industriji, čiji je prioritet brzo i bezbedno vraćanje vašeg automobila na put.

Sarađujemo sa svim skoro svim osiguravajućim kompanijama, a naše stručne popravke prolaze višestruke inspekcije i provere tako da Vam rado nudimo garanciju za svaku popravku koju obavimo.

ZAKAŽITE TERMIN

BRANICI NA AUTOMOBILU

Branici su dizajnirani da zaštite strukturu vozila, jer su često prvi deo vozila koji apsorbuje bilo kakav udar prilikom sudara. Tehničari Auto Centra Bogunović su obučeni za popravku plastičnih branika kako bi vratili ove ključne delove u njihovo stanje pre nesreće.

Naš tim precizno vrši ispravnu popravku svakog branika i popravlja vaš branik tako da izbriše sve znakove udubljenja, ogrebotina, i/ili udubljenja. Mnogi delovi plastičnog branika mogu se popraviti, posebno poklopci branika, koji su često oštećeni na vozilu. Bez obzira da li je vaš odbojnik napravljen od krute plastike ili polučvrste plastike, naši tehničari su obučeni da ga precizno poprave. Pored toga, popravak plastičnog branika može se pouzdano izvršiti bez obzira radi li se o termoplastičnom ili termootpornom braniku što zavisi od vozila do vozila.

PROCES POPRAVKE BRANIKA NA AUTOMOBILU

Branici napravljeni od termoplastike nastaju topljenjem mnogih malih plastičnih peleta, a zatim ubrizgavanjem rastopljene plastike u kalup. Jednom kada se kalup ohladi, branik se zatim oslobađa iz kalupa i proizvodi se novi Branik. Budući da su termoplastike toliko fleksibilne, da se lako ponovo upotrebljavaju i recikliraju i da su isplative, većina poklopaca plastičnih branika obično je termoplastična.

Odbojnici izrađeni od polukrutne ili termootporne plastike stvaraju se ubrizgavanjem dva različita polimerna materijala zajedno, trajno umrežujući u kalupu. Nastali odbojnik je izdržljiv, ali za pravilno popravljanje potrebno je tačno znanje.

Dovezite svoj automobil sa oštećenim branikom u Auto Centar Bogunović i mi ćemo ga popraviti tako da izgleda potpuno nov. Pored toga, kao i uvek, naši tehničari koriste najnovije alate za popravku i svoj rad predaju uz garanciju Auto Centra Bogunović koji stoji iza njih.

ZAKAŽITE TERMIN