Pitajte servisera


Ime: Lučić Goran
Vozilo: Fiat Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2004

Poštovani, Imam fiat stilo 1.9 jtd 59kw, 2004 godiste. Imam problem sa velikim vibracijama na motoru u leru I kad krećem. Zanima me dal ovaj model ima plivajući zamajac I dal te vibracije potiču od njega? Koji još simptomi mogu da budu uzrok vibracija? I druga stvar, motor je dosta bučan u odnosu na 1.9 jtd od 85 kw, dal im je to standardno ili I tu imam neki nedostatak? Hvala unapred na odgovoru.

Serviser: Na Vašem vozilu je plivajući zamajac. Kako bi se tačno znalo odakle vibracije potiču neophodno je da pregledamo vozilo. Neispravni nosači motora takođe mogu uzrokovati vibracije. Što se tiče bučnosti motora, dizeli su sve bučniji što su stariji. Buka u radu motora može biti posledica loših dizni ili pumpe goriva, ali je takođe neophodno pregledati vozilo kako bi se sa sigurnošću znalo šta je uzrokuje.

Ime: Vojvodic Goran
Vozilo: Fiat Croma | Motor: 1.9 MJet 8 ventila | Godište: 2006

Pozdrav…Prednji levi i zadnj desni ABS prijavljuje gresku..zamenim greska se ne gasi ..proverim da li je sve dobro povezano kablovi ispravni..centrala ispravna …uzmem druge abs senzore isto se desava prepoznaje da dijagnostci i kaze da su povezani ali ne gasi gresku,a i pri tom mi ne radi brzinomer. Puno hvala unapred

Serviser: Neophodno je uraditi dijagnostiku (kompjutersku i fizičku proveru ispravnosti sistema) kako bi se ustanovilo šta tačno uzrokuje neispravnost, u ovom slučaju, bez direktnog pristupa vozilu ne možemo Vam pomoći. Uzrok ne mora biti u instalaciji do senzora, moguće je da deo instalacije u motornom prostoru uzrokuje ovakav kvar. Što se tiče brzinomera, podatak o brzini kretanja vozila dobija se od senzora abs-a a preko centrale abs-a.

Ime: F. Nikola
Vozilo: Fiat Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2003

Poštovanje, skoro sam kupio svoj prvi auto, ne razumem se baš puno, ali sam primetio da mi auto troši ulja i to po meni veoma mnogo, napunim ulje do max i sve to potroši za nekih 1000 km, primetio sam da ujutru kada ga upalim nekih 10-ak minuta izbacuje beli dim, isto tako kada vozim i dam jači gas ( da preteknem vozilo ) izbaci crn dim, dosta crnog dima. Šta bi to moglo da bude? Hvala u napred.

Serviser: Postoji mogućnost da su potrošene karike, loše gumice ventila ili semering na turbini motora. U svakom slučaju neophodno je da pregledamo vozilo kako bismo mogli da Vam damo tačne informacije o tome šta uzrokuje potrošnju ulja.

Ime: Trtica Milan
Vozilo: Fiat Bravo | Motor: 1.9 TD | Godište: 1998

Pozdrav vozim fiat bravo 1.9 td 100 ks. desava mi se da cim predje 3000 obrtaja bilo u voznji ili u mestu (turiranjem) baca mi crn dim na auspuh to je pocelo pre 2 dana juce uradjen veliki servis oprana creva intercooler i opet se taj problem pojavljuje auto netrosi ulje ima 340000 predjenih bivsi vlasnik kaze da je na 270000 radjena puna generalna motora

Serviser: Crni dim iz auspuha je rezultat lošeg rada dizni ili pumpe visokog pritiska, što i nije neočekivano za vozilo sa ovakvom kilometražom. Neophodno je uraditi ispitivanje dizni i pumpe visokog pritiska.

Ime: Rajković Vladimir
Vozilo: Fiat Punto | Motor: 1.2 | Godište: 2004

Fiat punto 2004g., Prilikom putovanja od Broda do Osijeka, kad se vraćamo doma padne kazaljka temperature i upali se lampica žuta u obliku slavine, to se desilo već 3 puta na isti način, mijenjao sam taj senzor temperature vode u motoru. Idućeg dana većinom bude da se lampica ugasi i kazaljka od temp. opet radi normalno, koji može biti još uzrok?

Serviser: Pored senzora temperature, problem može biti i u elektroinstalaciji, centrali motora, body računaru ili instrument tabli. Ono što je neophodno je uraditi dijagnostiku i pročitati grešku koja je zabeležena u centrali motora (žuta lampica je indikacija greške na motoru) kako bi se tačno ustanovila neispravnost.

Ime: Marko Maric
Vozilo: Fiat Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2002

Pre par dana sam menjao zadnji lonac izduvne grane jer je izgoreo ali to nije smanjilo buku motora,motor se cuje isto kao i pre zamene.Moze li se na neki drugi nacim smanjiti ta buka

Serviser: Neophodno je ustanoviti šta je uzrok buke kako bismo Vam predložili rešenje. Možete se obratiti našoj službi za prijem vozila telefonom ili ispunjavanjem formulara na stranici Zakazivanje Servisa kako biste zakazali termin za besplatan pregled vozila vezano za ovaj problem.

Ime: Nikolic Dejan
Vozilo: Punto | Motor: 1.3 mjt | Godište: 2005

Imam problem sa pokazivacem goriva na instrument tabli. Stoji mi na pola i ne pada dole, ako sipam preko pola, pokazuje kada prelazi, ali padne do pola i tu i ostane. Sta savetujete da treba raditi? Hvala

Serviser: Neophodno je ispitati ispravnost plovka u rezervoaru i najčešće je u njemu problem. Ukoliko se desi da je on ispravan problem je najverovatnije u samoj instrument tabli. Kod nas bi ova kontrola koštala 1680 dinara a u tu cenu ulazi i rad za zamenu plovka (plovak je u sklopu pumpe za gorivo) ukoliko je zamena neophodna.

Ime: Vlada M
Vozilo: Fiat punto | Motor: 1,2 | Godište: 2007

Problem sa cetralnom bravom, sama otključava posle zaključavanja. Kako se moze ovo rešiti? Hvala

Serviser: Verovatno je problem do neke od brava u vratima. U svakom slučaju neophodno je da pregledamo vozilo kako bismo tačno ustanovili šta uzrokuje neispravnost. Uz štampani primerak ovog e-maila pregled bi bio gratis. Termin možete zakazati u kontaktu sa našom službom za prijem vozila ili ispunjavanjem formulara na stranici Zakazivanje Servisa.

Ime: Jevtić Radenko
Vozilo: Fiat Uno 1.0 ie | Motor: benzin,999 cm3 ,34KW | Godište: 2000

Tokom vožnje u gradu (kreni-stani)a naročito kod davanja gasa da bi se posle usporavanja ubrzao auto ,dolazi do neprihvatanja gasa, trzanja i gašenja motora koje se izbegne ako se pritisne kvačilo .tom prilikom pali se indikator ubrizgavanja goriva… Koji je kvar u pitanju ?

Serviser: Mnogo različitih kvarova može uzrokovati ovakvo ponašanje motora u vožnji: neispravni kablovi i svećice, kvar na bobini, centrala motora i sl. Kako bi se ustanovila tačna neispravnost neophodno je uraditi dijagnostiku. Termin možete zakazati u kontaktu sa našom službom za prijem vozila ili ispunjavanjem formulara na stranici Zakazivanje Servisa.

Ime: Vidic Dejan
Vozilo: Fiat Punto 2 | Motor: 1.2 | Godište: 2013

Polomio sam kuciste alarma koje sam dobio uz auto….sve funkcionise ali maska je skroz nastradala,pa me zanima da li mogu da servisiram ovaj daljinski…tj da ga prepakujem u drugu masku…ili moram da kupujem novi….i ako mora novi,molim vas da mi odgovorite gde bih to mogao da uradim…ceo grad prevrnuh ali niko mi nije znao dati pravu informaciju…Hvala i pozdrav….P.S.-sajt je odlican,svaka cast

Serviser: Ukoliko nađete identično kućište daljinskog verovatno se može elektronika prebaciti. Što se tiče novog daljinskog nije ga moguće poručiti jer se ovi alarmi više ne proizvode.

Ime: Bojanovic Negoslav
Vozilo: fiat punto classic | Motor: 1,2 8v 60ks | Godište: 2013

Sve pohvale za sajt. U vozacevim vratima cuje se neprijatno lupkanje i ventilacija kabine na prvoj brzini neprijatno zuji. Da li ovi nedostaci spadaju pod garanciju

Serviser: Što se tiče zujanja ventilatora kabine sigurno spada u garanciju. Što se tiče lupkanja u vratima, neophodno je da utvrdimo šta je uzrok kako bismo potvrdili da neispravnost potpada u garanciju. U svakom slučaju, termin za pregled vozila i garancijsku popravku možete zakazati ispunjavanjem formulara na stranici “Zakazivanje Servisa” ili telefonom, u kontaktu sa našom službom za prijem vozila. Hvala na pohvalama i ukazanom poverenju.

Ime: Panic Zarko
Vozilo: Palio weekend | Motor: 1.6 16 v | Godište: 2002

Radio mi je auto na leru na 500 obrtaja menjo sam klapnu gasa sa step motorom,i dalje mi auto radi na 500 obrtaja i ponekad se zalece dok je hladan ,zanima me jel se njemu steluje gas kompijuterski ili mehanicki

Serviser: Ler gas se reguliše preko centrale motora, step motora i potenciometra gasa a postoji i mehaničko štelovanje na klapni koje se podešava isključivo u fabrici.

Ime: Dasic Slobodan
Vozilo: Stilo | Motor: 1.6 16v | Godište: 2002

Postovani problem imam sa menjacem, kada je hladan lepo ubacuje u brzine, kada se zagreje ubacuje ali puno teze i kada je zagrejan rikverc nikako nece. Da li moze neko da mi kaze u cemu moze da bude problem? Hvala

Serviser: Problem je najverovatnije u setu kvačila ali kako bismo tačno ustanovili kvar, neophodno je da pregledamo vozilo. Ovaj pregled bi bio gratis.

Ime: Zekic Rade
Vozilo: stilo | Motor: 1.9 jtd | Godište: 2003

Auto mi se gasi u toku voznje,upali lampu greske motora! Potom odmah upali bey problem i tako se desi par puta dnevno,da li je moguce da je upitanju dotok goriva jer na dijagnostici su mi rekli da je pritisak goriva los! Unapred hvala!

Serviser: Nizak pritisak goriva može biti uzrok gašenja vozila i paljenja signalne lampice za grešku motora. Ali nizak pritisak goriva je samo simptom kvara na nekom elementu i nije inicijalni uzrok problema, već jedna od posledica kvara. Neophodno je da se uradi pravilna dijagnostika kako bi se ustanovila tačna neispravnost. Pritisak goriva je jedan od parametara koji se koristi u procesu dijagnostike, a ako je nizak neophodno je pronaći zašto. Tek onda je dijagnostika kompletna u suprotnom, imate samo još jedan simptom.

Ime: Jakovljević Srđan
Vozilo: Marengo | Motor: 1,9 JTD | Godište: 2001

Poštovani,problem od nedavo je sledeći. Kada dodam gas i pređe preko 1500 obrtaja počne da se čuje zvuk kao da fijuče vetar.Dobro vuče,nema dima ni crnog ni plavog ili belog kako neko kaže.Pomozite sa savetom pa da rešimo problem.Hvala

Serviser: Moguće je da je zvuk koji čujete u stvari rad turbine, što ne mora značiti da je i neispravna. Uglavnom kada su zvukovi u pitanju, neophodno je da ih i sami čujemo kako bismo mogli da damo sugestiju.

Ime: Borkovic Zoran
Vozilo: stilo | Motor: 1.9 jtd | Godište: 2003

Auto se sam ugasio u toku voznje, upalila se crvena sijalica ,u vecini slucajeva narandzasta ,da je problem u napajanju gorivom. Pumpa je ispravna ali auto nece da upali. U cemu moze biti problem.

Serviser: Vaše vozilo nema lampicu za napajanje gorvom. Verovatno je reč o lampici greške na motoru a mnogo različitih neispravnosti može uzrokovati paljenje ove lampice pa se bez dijagnostike ne može reći mnogo. Dijagnostiku je neophodno uraditi kako bi se videlo o kakvoj se grešci radi i i kako bi se fizički ispitala ispravnost sistema koji je prijavljen kao neispravan.

Ime: Vladimir Arsic
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2002

Zasto mi lose greje? rashladne tecnosti ima dovoljno, sistem je ozracen, radna temperatura je na pola i opet slabo greje. molim za savet. Unapred hvala!!!

Serviser: ukoliko je sistem pravilno ozračen, i motor postiže radnu temperaturu, najverovatnije je problem u klapnama za regulaciju protoka vazduha.

Ime: Vukcevic Aco
Vozilo: Doblo | Motor: 1.3 mjt | Godište: 2005

Postovani, molim vas za pomoc u vezi dobla. sve je u redu funkcionisalo do prije 20 dana. od tada je pocela potrosnja goriva da raste. sada gradske voznje trosi skoro 8l/100km po komp.isao sam na dijagnostiku i racunar je pokazao da 1 i 3 dizna daju vise goriva nego sto treba i variraju kolicine. Sta mi savjetujete da radim u ovome slucaju?Hvala najljepse

Serviser: Pre svega, prilikom dijagnostike je trebalo da se ustanovii šta je tačno neispravno i taj deo zameniti. To što dizne daju više goriva može a ne mora značiti da su neispravne same dizne, dakle dat Vam je parametar rada motora a nije ustanovljena neispravnost. Problem može biti i u drugim komponentama a svrha dijagnostike je da se ustanovi tačna komponenta motora koja je neispravna kako bi se kvar otklonio. Ukoliko je vreme ubrizgavanja na diznama povećano, neophodno je ispitati ispravnost lambda sonde, centrale motora i drugih komponenata čija neispravnost može uzrokovati povećanje vremena ubrizgavanja. Ukoliko je vreme ubrizgavanja normalno, treba proveriti protočnost dizni i razlike u protoku. U svakom slučaju savetujemo Vam da se uradi pravilna dijagnostika kako bi se ustanovio kvar.

Ime: Ranisavljevic Srboljub
Vozilo: Stilo | Motor: 1,9 mjt | Godište: 2006

Da li je moguce da su u farovima ugradjena svetla za maglu kao standardna oprema a da u vozilu nema prekidaca za paljenje istih, na mestu gde bi trebo da stoji prekidac je prazno polje ili postoji neki drugi sistem za paljenje svetala za maglu a ja ga neznam

Serviser: uvidom u podatke vozila sa navedenim brojem šasije ustanovili smo da ovo vozilo nema fabrički ugrađena svetla za maglu. Ukoliko ona postoje na farovima, onda su farovi menjani. Prekidač svetala za maglu se nalazi ispod levog difuzora za ventilaciju, pored tastera za meni na instrument tabli.

Ime: Grujic Vlada
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 MJT | Godište: 2006

Postovani, ovo je prva zima ovom autu kod mene. Prilikom paljenja motora na temperaturama manjim od 5 stepeni javlja se zujanje u motornom prostoru. Pronasao sam da je uzrok tog zujanja vibracija na cevi dovoda goriva od filtera do pumpe visokog pritiska. Malo sam guglao na netu i pronasao da je to cest problem sa ovim motorom. Da li vi imate iskustva sa ovim i da li postoji resenje koje eliminise ovaj iritirajuci zvuk u hladnim jutrima. P.S. Ukoliko pritisnem prikljucke creva na filter zujanje prestane ali samo do ponovnog dodavanja gasa. Auto radi normalno. Kada se zagreje motor taj zvuk se smanji ili potpuno nestane. Pozdrav

Serviser: Proverom servisnih vesti vezanih za modele Stilo 1.9 (8v i 16v) našli smo postojeće servisno rešenje za ovaj problem. Naime, neophodno je zameniti cev i nosač drugom, modifikovanom cevi i nosačem kako bi se problem otklonio.

Ime: Kusic Ivan
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2004

Zelim kupiti nov akumulator,citam vec danima razne forume,neki hvale jace neki one fabricke od oko 63,64ah ..jel to u redu tj dovoljno ili treba uzeti jaci? hvala unapred

Serviser: po broju šasije, za Vaše vozilo fabrički ide akumulator od 70Ah. Preporučujemo isključivo originalne akumulatore.

Ime: Miljkovic Nikola
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2002

Imam problem sa kolima kada dam gas auto postaje mnogo bucan i pocinje da prenosi vibracije u kabini

Serviser: U ovom slučaju neophodno je da pregledamo vozilo kako bismo ustanovili neispravnost. Po opisu, problem bi mogao biti od bušnog izduvnog sistema preko neravnomernog rada motora do neispravnih nosača motora. Termin za pregled možete zakazati u kontaktu sa našom službom za prijem vozila ili ispunjavanjem formulara na stranici Zakazivanje Servisa.

Ime: Stojcic Milos
Vozilo: Punto Classic | Motor: 1.2 | Godište: 2009

Zdravo, Na koliko kilometra ili vremenski se menja antifriz u Punta Classica?Na mom autu je fabricki antifriz Paraflu Up crveni i auto ulazi u cetvrtu godinu.Unapred zahvalan na odgovoru.Pozdrav

Serviser: Antifriz ne bi smeo biti stariji više od 3 godine, bez obzira da li je zadržao otpornost na niske temperature.

Ime: Živanović Vladan
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2005

Poštovani,imam ovaj auto godinu dana,auto je super ali od kada sam ga uzeo resetuje se instrument tabla,vreme dan, mesec i godina.Preko leta se to nije ni jednom desilo da bi sad ponovo počelo. Pre mesec da na sam kupio nov akumulator od 74ah,ali se i dalje to dašava na 2-3 dana.Hvala!

Serviser: Postoji mala mogućnost je da je akumulator neispravan – bez obzira kada ste ga kupili, i neophodno ga je istestirati na dijagnostičkom uređaju za akumulatore. Ukoliko problem nije u akumulatoru, ostaje da se prekontroliše elektroinstalacija (džekovi, kontakti, masa i sl.) a kao poslednja mogućnost ostaje da je sama tabla neispravna. U svakom slučaju neophodno je da pregledamo vozilo kako bismo ustanovili šta je tačno neispravno.

Ime: Zivanovic Filip
Vozilo: Stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2003

Pozdrav imam jedan problem u pitanju je fiat stilo 1.9jtd 115ks 2003god skoro sam sa njim sleteo sa puta kada sam sanirao stetu auto nece da upali tj.upali i ugasi se odma a necujem da mu pumpa u rezervoaru baca gorivo tj necuje se uopste ja sam izvadio pumpu iz rezervoara i probao je i radi ali kada je vratim nece da radi u cemu moze da bude problem molim vas za pomoc dosad ste mi uvek pomagali da otklonim kvar..auto nije bio mnogo polupan branik hladnjak filter vazduha ako to ima neke veze pozz ako vam treba broj sasije mogu vam poslati

Serviser: probajte da pritisnete inercioni prekidač dovoda goriva u kako biste ponovo omogućili dovod goriva u motorni prostor. Ovo je inercioni prekidač koji prekida dovod goriva u motorni prostor u slučaju udesa a dešavalo se da se motoru prekine dovod goriva i posle udara točkom u neku veću rupu. Prekidač se nalazi ispod kontrolne table do desnih (suvozačevih vrata – pogledajte sliku u e-mailu) i gumiran je, jako mekan pod prstom. S`obzirom da ste verovatno pokušavali da pokrenete motor a dovod goriva nije bio omogućen, sada, pre startovanja motora, dajte kontakt na 15 sekundi 5-6 puta kako bi pumpa niskog pritiska dovela gorivo do pumpe visokog pritiska. Posle toga će možda biti potrebno i malo više verglanja. Ukoliko ovo ne reši problem možete nas kontaktirati da Vam došlepamo vozilo u servis i vidimo u čemu je problem.

Ime: Djordjevic Zoran
Vozilo: Punto Classic | Motor: 1,2 | Godište: 2010

Postovani, tastu su obilii auto(izbusili rupu pored brave srafcigerom) pa on pita da li sme sam da sredi to ili mora servis zbog neke garancije na boju i koroziju od 5 i 8 god. I koliko kosta ugradnja alarma? Hvala unapred. Pozdrav.

Serviser: Da biste zadržali garanciju na boju i antikorozivnu zaštitu vozilo mora popravljati ovlašćeni serviser. U garantnoj knjižici možete naći detalje a mi smo Vam obeležili relevantne podatke iz knjižice i možete ih naći u svom e-mailu. Inače, garancija na boju je 3 godine a anti-korozivna garancija je 8 godina. Za cenu ugradnje alarma i drugih radova neophodno je da kontaktirate našu službu prijema vozila.

Ime: Bobar velibor
Vozilo: punto 2 | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2001

Prilikom voznje povremeno mi se pale ove lampice,od abs-a,serva ,od goriva ,obrtomjer stane i pokazivac kilometara,gledali su mi na 2 dijagnostike ali kazu da je sve u redu pa vas molim da mi vi otprilike kazete sta bi moglo biti…hvala

Serviser: Moguće je da je neispravna instrument tabla ili da postoji neki problem u elektroinstalaciji. Za više informacija bi bilo neophodno da pregledamo vozilo.

Ime: Bulatovic Miljan
Vozilo: Grande Punto | Motor: 1,2 | Godište: 2013

Dimenzije pneumatika(guma) pritisci u pneumaticima(gumama)

Serviser: 175/65 R 15 – prednje 2,2bar a zadnje – 2,1 bar; 185/65 R15 prednje 2,2bar a zadnje 2,0bar; 195/55 R16 prednje 2,2bar a zadnje 2,0bar.

Ime: Radosavljevic Aleksandar
Vozilo: Stilo | Motor: 1.6 16v | Godište: 2002

Postovani, dali je moguce proveriti kod vas na Examineru dali je na autu uradjen update ECU motora davne 2003 kada su vlasnici pozivani na update? I ako nije uradjen dali je moguce kod vas ga uraditi? Hvala

Serviser: Mogli bismo pokušati update ECU jedinice a ukoliko noviji update postoji, softver će biti updateovan.

Ime: Bogicevic Milos
Vozilo: Bravo | Motor: 1.6 16v Multi jet | Godište: 2009

Postovani, uradio sam redovan servis pre 8000km pre 2 meseca. Korisceno Selenija ulje po katalogu, sada mi kompjuter javlja da je potrebno zameniti ulje. Auto vozen 80% van grada i na 2000-2500 obrtaja. Ulje kupljeno u AP sportu. Ulje se nije ni malo potrosilo. Da li je moguce da je ulje toliko razbijeno ili postoji mogucnost da je po sredi neki drugi problem? Hvala unapred.

Serviser: Na Vašem vozilu, po zameni ulja neophodno je poništiti servisni interval. Ukoliko servisni interval nije poništen, kompjuter će vas obaveštavati da je neophodno zameniti ulje. Takođe postoji mogućnost da je neispravan senzor viskoziteta ulja. Treća opcija jeste da je samo ulje degradirano. U svakom slučaju treba početi od resetovanja servisnog intervala, a ako to ne otkloni problem, nastaviti sa dijagnostikom.

Ime: Ilic Dragan
Vozilo: Doblo Malibu | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2004

Postovani, da li je moguce ugraditi u moje vozilo ASP ,sta se sve menja i koliko bi to kostalo… drugo pitanje je kako se skidaju nasloni za glavu na sedistima

Serviser: Što se ASP sistema, ne postoji mogućnost naknadne ugradnje. Nasloni za glavu imaju osigurač unutar samog sedišta i nije predviđeno da ih vlasnik vozila sam skida.

Ime: Jevtic Pera
Vozilo: fiat stilo | Motor: 1.9 JTD | Godište: 2003

Instrument tabla ne pokazuje nista,skroz ugasena,osim lampice airbega i zute upozoravajuce lampice pojasa koje se ugase pre startovanja motora. inace sve ostalo funkcionise

Serviser: Najverovatnije je neispravna sama instrument tabla ili je elektroinstalacija negde u prekidu. Neophodno je da pregledamo vozilo kako bismo ustanovili tačnu neispravnost.